Welk topdekmatras is voor jou geschikt? Ontdek het bij Snoeken Ruinen!

Kopen van een topdekmatras in de regio Meppel, Hoogeveen en Beilen

Een topdekmatras, topdek, topper of matrastopper, het zijn allemaal benamingen voor een dun matras dat je bovenop je gewone matras legt. Omdat je bijvoorbeeld wat meer comfort wil of voor extra ondersteuning. Er zijn verschillende soorten topdekmatrassen verkrijgbaar. Bij Snoeken Ruinen in Ruinen vertellen we je graag meer en adviseren we je bij je keuze.

Koop een matrastoppers bij Snoeken Ruinen in Ruinen

Een matrastopper leg je bovenop je matras. Deze biedt dan meer comfort en ondersteuning. Ook maakt een matrastopper het opmaken van je bed eenvoudiger, omdat een topper lichter is dan een matras. En als je een topper gebruikt hou je jouw slaapsysteem gemakkelijker schoon, omdat de tijk van een matrastopper vaak eenvoudig te wassen is.

Als je twee aparte matrassen hebt, dan zorgt de matrastopper ervoor dat je verlost bent van die hinderlijke spleet tussen beide matrassen.

Topdekmatrassen: de voordelen

Een topdekmatras kan opgebouwd zijn uit verschillende materialen. Elk materiaal heeft weer bepaalde eigenschappen die invloed zijn op het ligcomfort van het matras.

Polyether is een schuimsoort dat lang meegaat en relatief goedkoop is in aanschaf. Een nadeel van Polyether is dat het minder goed ventileert en niet de meest comfortabele schuimsoort is.

Een matras van koudschuim is elastisch waardoor het makkelijk aan je lichaam aanpast. Tevens is dit materiaal veerkrachtig waardoor het goede ondersteuning bied aan je lichaam. Andere voordelen van koudschuim zijn de goede vochtopname en ventilatie, het comfort en de lange levensduur.

Een schuimsoort dat minimale druk uitoefent op het lichaam en zich extreem kan vormen naar de contouren van je lichaam is traagschuim of visco elastisch schuim. Het materiaal omsluit het lichaam meer dan bij andere materialen waardoor dit traagschuim ideaal is voor mensen die het snel koud hebben.

Latex topppers zijn zeer elastisch en veerkrachtig. Hierdoor geeft latex een uitermate comfortabel gevoel en perfecte ondersteuning. Als gevolg van het speciale productieproces ontstaan er ventilatiekanelen waardoor latex goed ventileert.

Pocketvering: er zijn zelfs topdekmatrassen die voorzien zijn van een lage pocketveer die per stuk in een zakje verpakt zijn. Hierdoor kan elke veer zich individueel aan je lichaam aanpassen. De veren worden ingedeeld in verschillende zones met elk hun eigen hardheid. Een goede topper met mini pocketveren vormt zich hierdoor perfect naar je schouders, heupen en taille. De mini pocketveren worden tenslotte afgedekt met een dunne laag latex of schuim.

Splittopper: een topdekmatras voor een bed met verstelbare bodems

Heb je een bed met twee verstelbare bodems, dan is het verstandig om een splittopper of broektopper te kopen. Bij een splittopper en broektopper zijn de boven- en of onderzijde van het topdekmatras ingesneden. Hierdoor kunnen  een van de twee lighelften onafhankelijk van elkaar versteld worden. Zo kun je nog even verder lezen als je partner al ligt te slapen.

Ook splittoppers zijn in verschillende materialen en maatvoeringen verkrijgbaar. Op die manier sluiten ze naadloos aan op uw bestaande of nieuwe slaapsysteem.

Bij Snoeken Ruinen informeren we je graag over de mogelijkheden en opties. Kom eens kijken in onze showroom in Ruinen.

Ontdek het beste topdekmatras in de regio Meppel, Hoogeveen en Beilen

Bij Snoeken Ruinen in Ruinen hebben we een groot assortiment topdekmatrassen op voorraad in allerlei verschillende maten. Je vindt dus zeker de matrastopper die je het beste bij jou past.

Ook als je advies wilt over welk type matrastopper de beste oplossing biedt voor je slaapsysteem, kunnen wij je helpen. Onze adviseurs adviseren je graag, maar laten je ook graag zien en voelen wat de verschillen zijn tussen de diverse materialen.

Wil je meer informatie over matrastoppers? Kom langs bij Snoeken Ruinen in de regio Meppel, Hoogeveen en Beilen en bekijk ons assortiment. 

De mooie merken van Snoeken Ruinen

Bij Snoeken Ruinen verkopen we onder meer onderstaande merken:

Lookbook

Inspiratie nodig?

Neem een kijkje in ons lookbook