Voor tips voor het beste dekbed ga je naar Snoeken Ruinen

Een fijn dekbed koop je in Ruinen

Het je het snel koud of zweet je juist veel tijdens je slaap? Heb je een allergie. Lig je liever onder iets lichts of iets zwaars? Hou je van een soepel vallend dekbed of juist een een stugger dekbed?

Al deze vragen bepalen eveneens de keuze voor een nieuw dekbed. Snoeken Ruinen in Ruinen helpt je graag een handje bij deze keuze. De ervaring op slaapgebied speelt hierbij een grote rol.

Voor de juiste keuze voor een nieuw dekbed ga je naar Snoeken Ruinen

We slapen heden ten dage allemaal onder een dekbed. De tijd van het trekken aan dekens en lakens ligt definitief achter ons.

Een dekbed slaapt aangenaam, doordat het licht is in gewicht. Een dekbed maakt van het dagelijks opmaken van het bed een kleinigheid. Alleen maar opschudden, rechtleggen, gladstrijken en klaar.

Ook het onderhoud van een dekbed is vrij gemakkelijk. Je kunt een dekbed naar de stomerij brengen, maar de meeste dekbedden kun je ook zelf wassen.

Welke soort dekbed kies je?

Het standaard dekbed is een enkel dekbed dat je het hele jaar door gebruikt. In feite is het een lente- en herfstdekbed, want in de winter kan dit dekbed te fris zijn en in de zomer wat aan de warme kant.

Met een vierseizoenendekbed heb je dat dilemma niet. Het bestaat uit een standaard dekbed en een dun zomerdekbed. Door het standaarddekbed aan het zomerdekbed aan toe te voegen, heb je een heerlijk warm winterdekbed.

Bij bepaalde vierseizoenendekbedden kun je zelfs variëren met een partnerdeel zodat je partner een koeler of warmer dekbed kan maken.

Meer weten over dekbedden? Snoeken Ruinen geeft je graag advies.

Verschillende soorten vullingen voor je dekbed

Dekbedden worden met verschillende materialen gevuld en al die materialen hebben zo hun specifieke eigenschappen. Over het algemeen onderscheiden we een paar verschillende vullingen die je vaak terugziet in dekbedden:

  • Dons:  de lichtste van de natuurlijke materialen, zeer goed warmte en isolerend regulerend. Donzen dekbedden zijn licht en vallen soepel om je lichaam.
  • Wol: natuurlijk isolerend, vochtregulerend, geeft een veilig gevoel. Er zijn verscheidene soorten wol die als vulling worden gebruikt.
  • Microvezel: de enige niet-natuurlijke vulling, goed en licht isolerend. Dikwijls zijn deze wasbaar waardoor geschikt voor mensen met allergieën.
  • Wildzijde: een natuurlijke vezel die zowel warmte als verkoelend isolerend werkt. Wildzijde dekbedden zijn meestal wasbaar.
  • Katoen: goed ventilerend, neemt gemakkelijk vocht op en wasbaar.
  • Bamboe:  een vezel die een natuurlijke antibacteriële werking heeft en zeer veel vocht op kan nemen. Verder is bamboe een zeer goed ventilerend materiaal.

Het is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren voor welke vulling je kiest. Als je het snel warm hebt, ben je het beste af met een zijde, bamboe of een katoenen dekbed.

Maar ben je een echte koukleum, dan is een donzen of wollen dekbed het meest geschikt.

De meest fijne dekbedden van de regio Meppel, Hoogeveen en Beilen koop je bij Snoeken Ruinen

Een prettig dekbed is een zegen voor je nachtrust. Bij Snoeken Ruinen hebben we alle soorten dekbedden met diverse vullingen in de meest gangbare maten.

Het dekbed waaronder je het lekkerste slaapt vind je gegarandeerd bij ons. Onze adviseurs vertellen je graag over de verschillende warmteklassen, materialen en andere aspecten van dekbedden, zoals het onderhoud en de tijk. Een comfortabele nachtrust is waar het ons per slot van rekening om gaat. En een goed dekbed is daarbij cruciaal.

Wil je meer informatie over dekbedden en het assortiment van Snoeken Ruinen in Ruinen? Maak dan eens een afspraak met ons. 

De grote merken van Snoeken Ruinen

Bij Snoeken Ruinen verkopen we onder meer de volgende merken:

Lookbook

Inspiratie nodig?

Neem een kijkje in ons lookbook