Blog

Slim besparen met raambekleding

Het is heel belangrijk om energie te besparen. Vooral voor de toekomst en natuurlijk ook voor je portemonnee. Er zijn een paar verschillende manieren hoe je energie kan besparen. Een van die manieren is het aanschaffen van de juiste raambekleding. Wij vertellen je graag met welke raambekleding je slim kan besparen.

Isoleren
Een belangrijke stap voor het besparen met raambekleding, is het kiezen van raambekleding die goed isoleert. Als je raambekleding de ramen helemaal afsluit, is er geen energie die kan ontsnappen. Hierdoor blijft je huis warm in de winter en koel in de zomer.

Soorten raambekleding
Er zijn verschillende soorten raambekleding die goed isoleren. Je hebt bijvoorbeeld shutters, rolgordijnen of dubbele plisségordijnen. Shutters zorgen ervoor dat je huis er mooi uit ziet en ze zijn ook nog eens duurzaam. Rolgordijnen zijn ook altijd een goede keuze. Vooral als je rolgordijnen kiest met een dikkere stof. Rolgordijnen sluiten je ramen heel goed af. Ten slotte heb je dubbele plisségordijnen. In de gordijnen zit een stilstaande luchtlaag. De luchtlaag zorgt ervoor dat de gordijnen werken als isolatiedeken. Daarnaast zijn de gordijnen stijlvol en zijn ze er in alle kleuren en maten. De raambekleding die we hierboven hebben genoemd zal niet opwarmen door de zon en zal veel tocht in je huis ook verminderen.

Tips
We hebben ook een paar tips om slim te besparen met raambekleding. Je kan wel de goede raambekleding aanschaffen, maar deze moet je natuurlijk ook goed gebruiken.
• Het is belangrijk dat je de gordijnen ’s avonds en ’s nachts goed afsluit.
• Hang geen raambekleding voor de verwarming. Zo blijft de warmte achter het gordijn en komt het niet je huis binnen.
• Zorg ervoor dat je ramen dicht zijn als de verwarming aan staat of als je airconditioning aanstaat. Frisse lucht is belangrijk dus zorg ervoor dat je (na zonsondergang) ramen openzet zodat het huis goed door kan luchten.

Persoonlijk advies

Onze interieur specialisten helpen je graag iets te vinden wat past binnen jouw wensen en budget.

Voor iedere woonstijl

We werken met de mooiste merken. Zorgvuldig voor jou bij elkaar gezocht.

Authentiek maatwerk

Alle materialen worden vakkundig ingemeten, verwerkt en gemonteerd.