Blog

Omgaan met de zon: lichtregulatie in je woning

Nu het voorjaar in volle gang is, kunnen we steeds vaker genieten van de zon. Maar wanneer de zonnestralen ongehinderd je huis binnendringen, kan dat behoorlijk hinderlijk zijn. In deze blog willen we dieper ingaan op hoe je de lichtinval kunt reguleren, en vertellen we je specifiek hoe een Top-down Bottom-up daarbij kan helpen. Benieuwd hoe? Lees snel verder!

Teveel zon
Natuurlijk is het fijn als het voorjaarszonnetje bij je naar binnen straalt, maar dit kan af en toe ook een beetje te veel van het goede zijn. Je wilt bijvoorbeeld wel genoeg daglicht ontvangen, maar niet dat het op je tv- of laptopscherm reflecteert. Om dit te reguleren is het zonweringsysteem top-down bottom-up een zeer geschikte keuze. Dit systeem zorgt ervoor dat je nog steeds kan genieten van zonlicht, maar je bepaalt zelf waar, hoeveel en wanneer het naar binnen schijnt. Hieronder volgt een uitleg van dit systeem:

Top-down / Bottom-up
Bij een top-down/bottom-up zonwering systeem kan het bovenste deel van de zonwering naar beneden worden getrokken om lichtinval van bovenaf te verminderen, terwijl het onderste deel omhoog kan worden getrokken om meer privacy te bieden terwijl er nog steeds licht binnenkomt. Of andersom, het onderste deel naar beneden trekken om de inkijk te belemmeren terwijl de bovenkant open blijft voor lichtinval.

Reguleer de temperatuur
Naast het reguleren van de lichtinval, is het ook fijn om niet te veel warmte naar binnen te laten. Maar hoe doe je dat als je nog wél zonnestralen wilt toelaten in je woning? Dit kun je doen door rekening te houden met waar de zon het meeste naar binnen schijnt in jouw woning. Als je weet dat de keuken bijvoorbeeld om 13:00 uur vol in de zon staat, schuif je raambekleding dan daar helemaal dicht. Maar hou ze open op de plekken waar minder zon binnenvalt. Ook is het goed om rekening te houden dat de raambekleding zonwerend is. De Top-down Bottom-up® uitvoering van Luxaflex® is bijvoorbeeld zeer voordelig als het gaat om het buitenhouden van de warmte. Hij heeft namelijk een aluminium gevoerde honingraatstructuur dat je ruimte isoleert; koel in de zomer en warm in de winter.

De voordelen van de honingraatstructuur
Zoals hierboven benoemd, bestaat de Top-down Bottom-up® uitvoering van Luxaflex® uit een specifiek materiaal, namelijk: aluminium gevoerde Honingraatstructuur. Het isoleert de ruimte als een van de beste, maar wat zijn de verdere voordelen van dit materiaal?

Geluidsdempende werking
Naast het tegenhouden van de warmte zorgt het materiaal ervoor dat geluid gedempt wordt. Dit zorgt ervoor dat je woning ook lekker rustgevend is.
Nette afwerking
In vergelijking met andere materialen plissés is de honingraatstructuur erg netjes afgewerkt. Dit zorgt voor een chique look in je woning.
Koorden zijn onzichtbaar
De koorden die je normaal altijd terug ziet in raambekleding zijn bij de op-top down uitvoering niet zichtbaar.
Verschillende kleuren
De Top-down Bottom-up uitvoering is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Kies een kleur die bij jouw woning past!

Kortom, je kunt het reguleren van lichtinval gemakkelijker maken door rekening te houden met de functies en het materiaal van je raamdecoratie. De Top-Down Bottom-up® uitvoering is hierbij een aanrader omdat hij makkelijk te verstellen is en uit isolerend materiaal bestaat. Ben je nieuwsgierig geworden welke uitvoering het beste past bij jouw interieur? Kom langs in Ruinen en laat je inspireren door ons brede assortiment van verschillende uitvoeringen. Onze experts helpen je graag bij het maken van de juiste keuze voor jouw woning.

Persoonlijk advies

Onze interieur specialisten helpen je graag iets te vinden wat past binnen jouw wensen en budget.

Voor iedere woonstijl

We werken met de mooiste merken. Zorgvuldig voor jou bij elkaar gezocht.

Authentiek maatwerk

Alle materialen worden vakkundig ingemeten, verwerkt en gemonteerd.