Blog

Checklist verbouwen: 3 vragen die je jezelf moet stellen

Ben jij van plan om je huis goed te renoveren? Dan weet je dat dit vaak een operatie is waar je veel tijd en aandacht in moet steken. Logisch. Want, je huis is natuurlijk de plek waar je je op je gemak moet voelen! Bij een verbouwing of renovatie is voorbereiding iets waar het nodige denkwerk vereist is voor succes. In deze blog helpen we je op weg met de 3 belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen, tijdens; maar vooral voor een verbouwing!

Wat zijn mijn wensen voor de verbouwing?
Het is zonde als je bijvoorbeeld de hele verbouwing uit hebt gevoerd; om vervolgens een maand later te denken: ‘Had ik de keuken ook maar aangepakt!’ Daarom is het van uiterst belang om je verbouwing van tevoren goed uit te denken. Maak bijvoorbeeld een prioriteitenlijst met ‘must-haves’, die je als eerst moet aanpakken én ‘nice-to-haves’, die je als het budget het toelaat nog op kan pakken. Zo tackle je de onderdelen van de verbouwing die voorrang hebben als eerst!

Wat is mijn budget?
Het beschikbare budget. Dit is misschien het belangrijkste wat je in de gaten moeten houden als je je huis verbouwt. Het budget loopt namelijk vaker uit dan je denkt. Zorg er daarom voor dat je 10-20% bovenop je huidige budget toevoegt; om onvoorziene kosten te dekken. Zo kom je niet voor onaangename verrassing te staan op financieel gebied.

Zodra de wensen van je verbouwing in kaart zijn gebracht; dan kan je pas echt goed kijken op welke manier je je budget spendeert.

Heb ik hulp nodig van buitenaf om de verbouwing te laten slagen?
Sommige verbouwingen en renovaties kan je makkelijk zelf uitvoeren. Alleen bij wat grotere operaties heb je ook soms hulp van buitenaf nodig – om de klus te klaren. Daarnaast heb je voor veel producten ook te maken met maatwerk. Je wilt immers dat jouw nieuwe vloer of raamdecoratie perfect past in de woning. In zulke gevallen is het aan te raden om een expert in te schakelen. Zij weten alles over de mogelijkheden en verschillende stijlen die bij je passen.

Advies nodig over nieuwe vloeren, raamdecoratie of gordijnen? Kom langs bij Snoeken Ruinen in de regio Meppel, Hoogeveen en Beilen.

Persoonlijk advies

Onze interieur specialisten helpen je graag iets te vinden wat past binnen jouw wensen en budget.

Voor iedere woonstijl

We werken met de mooiste merken. Zorgvuldig voor jou bij elkaar gezocht.

Authentiek maatwerk

Alle materialen worden vakkundig ingemeten, verwerkt en gemonteerd.